Resultaat 1 - 10 (van 47)

• Feestelijke opening de nieuwe Bibliotheek Emter! Bekijk details

24 mei 2024

Wat een feest is de opening van de nieuwe Bibliotheek Emter! Na twee tijdelijke locaties heeft Ootmarsum weer een échte Bibliotheek op een vaste plek aan de Profietstraat 4A.

• Het Groot Dictee een groot succes Bekijk details

23 mei 2024

Aan de vooravond van de officiële opening van de Bibliotheek Emter was Het Groot Dictee. En het was een groot succes! De deelnemers bleken echte spellingkenners, maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat is Wies Scholten. Gefeliciteerd, Wies!

• Uitnodiging Opening van de nieuwe Bibliotheek Emter! Bekijk details

2 mei 2024

Op vrijdag 24 mei wordt Emter om 11:30 uur officieel geopend door wethouder Benno Brand. Daarna is er tot 20:00 uur een feestelijk open huis. We heten je graag van harte welkom!

• Groot Dictee in Ootmarsum Bekijk details

1 mei 2024

Doe mee aan het Groot Dictee van Ootmarsum! Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe bibliotheek in Ootmarsum Emter wordt het Groot Dictee van Ootmarsum georganiseerd.

• Kom naar onze landelijke BoekStartdag! Bekijk details

24 april 2024

Op zaterdag 1 juni organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om samen met je kleintje kennis te maken met de Bibliotheek.

• Amerikacorrespondent Michiel Vos geeft lezing in de Bibliotheek (Wierden) Bekijk details

15 april 2024

Op 28 mei 2024 verschijnt het boek: Vos in de VS, geschreven door Amerikacorrespondent Michiel Vos. In zijn persoonlijke documentaireserie My America documenteerde hij zijn ervaringen als Europese immigrant in Amerika. Met Beau van Erven Dorens maakte Vos de serie Beau en Michiel in Amerika.

• Oost-Nederland op 2 april in actie tegen digitale criminaliteit Bekijk details

20 maart 2024

Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit komen tegenwoordig dagelijks voor. De cijfers liegen er niet om. In Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtoffers bij de politie. Landelijk waren er in 2022 2,2 miljoen Nederlanders slachtoffer van digitale criminaliteit. Dat zijn gemiddeld 6.000 slachtoffers per dag! En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want door schaamte en weinig vertrouwen in het nut van een melding bij de politie doen lang niet alle slachtoffers aangifte....

• Lezing en boekpresentatie Jaap van Deurzen: De camera loopt Bekijk details

19 maart 2024

‘Camera loopt…’ Hoe vaak Jaap van Deurzen, oorlogsverslaggever van RTL Nieuws, dit zinnetje de afgelopen dertig jaar heeft gehoord, is niet meer te tellen. En nu komt hij naar Bibliotheek Wierden! Boek- en kantoorvakhandel Reterink en de Bibliotheek Wierden hebben deze verslaggever met omvangrijke carrière uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen.

• Schrijfcafé Bekijk details

6 maart 2024

Laat je verrassen door over jezelf en je leven te schrijven. Via je de eigen pen kun je ontdekkingen doen in je levensverhaal. Elke ochtend heeft een opmaat en een thema zodat je in alle rust aan de slag kunt met korte schrijfopdrachten. Je kunt één of meerdere keren meedoen. Je hoeft niet te kunnen schrijven: iedereen kan het! Een schrijfcafé is geen cursus.

• Muziek op schoot in Bibliotheek Denekamp Bekijk details

5 maart 2024

Woensdag 28 februari was er weer tijd voor muziek op schoot in de bibliotheek in Denekamp. Om kwart voor 10 kwam er een peuter zingend de bibliotheek binnen: ‘ik ga zingen en muziek maken!’ Ze had er overduidelijk zin in! Nog meer peuters en dreumesen volgden met vader, moeder en oma.

Paginanavigatie