Verbouwing

 • Verbouwing Bibliotheek Ootmarsum

Dit wordt de bieb!

Na meer dan 50 jaar hebben we de plek verlaten waar bewoners van Ootmarsum generaties lang hun boeken hebben geleend en gelezen. Op een nieuwe plek, in een straks prachtig gebouw, midden in de wijk en dichtbij de school. Een nieuwe bieb in 'n Emter aan de Profietstraat. Een bieb die straks klaar is voor de toekomst.

Maar eerst zijn we tijdelijk met onze boeken (of eigenlijk, een deel ervan) verhuisd. Het eerste half jaar hebben we mogen doorbrengen in de pop-up store in Het Johannink. Inmiddels zijn we vanaf afgelopen juli doorverhuisd naar een klaslokaal in het schoolgebouw van De Meander.

Meer over informatie over de nieuwe bieb

Wat valt er straks te beleven in de bieb?

 • Huiskamer

  Zoek je een fijne plek om te verblijven? Een plek om huiswerk te maken of rustig een boek te lezen? Of heb je gewoon zin in een lekkere kop koffie en goed gezelschap? 'n Emter heeft het straks allemaal! Een thuis weg van huis.

 • BasisLab

  Een wat? Een BasisLab! Dit vormt de maakplaats van de bieb. Hier vind je bijvoorbeeld een 3D-printer, borduurmachine, lasersnijder, plotter en een vacuümvormmachine. Aan jou de kans om alles te ontdekken.

 • Vergader- en lesruimtes

  In 'n Emter is er genoeg ruimte. Ook voor lessen of vergaderingen! Zoek je een fijne omgeving voor een zakelijke vergadering of muziekles? Wij hebben het allemaal.

 • Werk- en studieplekken

  Werken en studeren vanuit de bieb. Ook dat kan! Maak gebruik van onze gratis WiFi, computers - met officepakket - of neem je eigen laptop mee.

 • Genoeg boeken

  Wat is een bieb zonder boeken? In 'n Emter vind je er genoeg. Van papier, maar ook E-books en luisterboeken.

 • Activiteiten

  Voor vragen over de digitale overheid, computers of cursussen staan we voor je klaar. Maar we organiseren ook andere leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er muziek op schoot voor de allerkleinsten, maar zijn er ook interessante lezingen.

 • Kinderhoek

  Tuurlijk. Ook aan de kinderen is gedacht! In een knusse hoek met voldoende spel- en leeselementen vermaken de kleintjes zich prima. Lees je kind(eren) voor in de voorleesstoel en zoek samen nieuwe boekjes uit.

Laatste ontwikkelingen

 • Kijkje binnen in de nieuwe bieb

  Er wordt nog volop gebouwd en gewerkt aan de nieuwe Bibliotheek in Ootmarsum. Maar we geven je vast een graag een kijkje aan de binnenkant. Deze afbeeldingen...

  11 december 2023

 • Laatste nieuws 'n Emter

  Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe locatie van de Bibliotheek Ootmarsum. Binnenkort wordt gestart met verven, verlichting, afwerking interieur en daarna...

  30 november 2023

 • Bibliotheek is één van de goede doelen Glazen Huis

  Aanstaande woensdag 30 augustus start de jaarlijkse goede doelen actie Glazen Huis in Ootmarsum. Eén van de doelen is dit jaar de bibliotheek Ootmarsum...

  24 augustus 2023

 • Glazenhuis Ootmarsum

  Glazen Huis Ootmarsum zet zich in voor negen goede doelen, waaronder de bibliotheek Ootmarsum. Daar zijn we natuurlijk superblij mee. De bibliotheek Ootmarsum...

  4 juli 2023

Lees meer verbouwingsnieuws