Voor ouders en verzorgers

Onderwijs

Lees samen een boek

Ben je op zoek naar een leuk boek voor je kind om (samen) te lezen? Dan ben je bij ons aan het goede adres, hiervan hebben wij er genoeg!

Bekijk onze collectie

Doe mee aan een activiteit

Heb je zin om even iets anders te doen dan lezen? Doe dan mee aan een activiteit! Zowel online als offline zijn er leuke dingen te beleven.

Bekijk alle activiteiten

Mediawijsheid voor je kind

Hoe laat je je kind omgaan met social media en internet? Wat kunnen ze wel en niet intypen tijdens het chatten? Hierover gaat mediawijsheid.

Meer over mediawijsheid

Vindt je kind lezen moeilijk?

Kies dan boeken die geschikt zijn voor kinderen die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn. Deze zijn te herkennen aan de Makkelijk Lezen Plein sticker.

Meer over het Makkelijk Lezen Plein

Leestips voor je kind

Leestips nodig voor je kind? Of zoek je zelf informatie en inspiratie? Kijk dan eens op de website van de jeugdbibliotheek. Hier zijn altijd leuke leestips te vinden.

Bekijk leestips

Ontvang een gratis BoekStartkoffertje

(Voor)lezen begint niet als je kind naar school gaat, voorlezen begint al bij 0 jaar. Dit is heel belangrijk voor de taalontwikkeling en het geeft je kind een goede start op school.

Met BoekStart komen kinderen al vroeg met lezen in aanraking. Zo ontwikkelen ze een voorsprong waar ze hun hele leven plezier van hebben. Samen boekjes kijken, lezen en luisteren versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Meer informatie over BoekStart

Ken jij de VoorleesExpress al?

Kinderen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen, lopen een verhoogd risico op een taalachterstand. Per dag 15 minuten voorlezen zorgt er al voor dat kinderen op school beter presteren in taal en rekenen. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen.