Voor leesclubs

Collectie

Lezen is nóg leuker in een leesclub. Elk lid van de leesclub leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

Waarom een leesclub?

  • Door de indrukken over de literatuur uit te wisselen, ben je op een andere manier opnieuw bezig met het boek. Nagenieten dus!
  • Een leesclub zorgt voor verbreding van je kennis. En je krijgt andere titels te lezen dan die je normaal gesproken leest.
  • Deelnemen aan een leesclub zorgt ook voor continuïteit. Een stok achter de deur om tijd vrij te maken voor lezen.

Inspiratie nodig?

Samen fysieke boeken lezen?

Als je als leesclub lid bent van MijnLeesclub.nl, dan kun je uit de gehele Overijsselse leesclubcollectie lenen. Van elke titel zijn 10 exemplaren beschikbaar, zodat je met de leesclub tegelijk hetzelfde boek kunt lezen. Je bestelling wordt bij jouw lokale Bibliotheek afgeleverd. De boeken moeten na zes weken weer worden ingeleverd.

Ga naar MijnLeesclub.nl

Samen E-books lezen?

Lezers met een e-reader of ander geschikt apparaat kunnen ook een keuze maken uit de boeken van de Online Bibliotheek. Online is misschien even wennen, maar het kan heel goed en biedt nieuwe mogelijkheden. Op de website van de Online Bibliotheek vind je meer praktische tips voor een digitale leesclub.

Ga naar de Online Bibliotheek


Op zoek naar een leesclub?

Wil je meedoen in een leesclub, dan kun je aansluiten bij een bestaande leesclub of een nieuwe leesclub starten. Ga naar MijnLeesclub.nl en ontdek de mogelijkheden.

Ga naar MijnLeesclub.nl


Uittreksels en recensies

Wil je wat meer research doen? De bibliotheek biedt je gratis online toegang tot duizenden uittreksels, artikelen, recensies en auteursportretten.